Hrvatski ruralni parlament

Radionica
02 May2017.

LAG Petrova Gora sudjelovao je na drugom po redu Hrvatskom ruralnom parlamentu

Hrvatski ruralni parlament održan je u organizaciji HMRR, LAG-a Međimurski doli i bregi, LifeClass Termi Sveti Martin i Općine Sveti Martin na Muri koji je kroz tri dana trajanja (20.-22.04.2017.) okupio više od 300 sudionika.

Prvi dan parlamenta održana je Plenarna sjednica HRP-a na kojoj su uz sudionike parlamenta sudjelovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva turizma, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, HMRR, HGK, Međimurske županije i dr.

Nakon toga rasprava o važnim pitanjima te problemima vezanim za ruralni razvoj nastavljena je kroz Ruralni Caffe sa 7 različitih tema osmišljenom na principu World Caffea, a interesa nije nedostajalo ni na cjelodnevnim tematskim terenskim radionicama drugog dana, kojih je organizirano ukupno devet, i to na 30 lokacija diljem Međimurske županije gdje su sudionici imali prilike posjetiti i neke od '' primjera dobre prakse'' kojih u Međimurju ne nedostaje.

Prije samog odlaska na terenske radionice održana je ,,žustra“ Panel rasprava s predstavnicima Vlade, Sabora, ministarstava, predstavnicima EU parlamenta i međunarodnih mreža ( PREPARE, ELARD ) i drugih organizacija (HMRR, MZORH, APPRRR ...).

Zadnji dan parlamenta bio je rezerviran za prezentacije rezultata terenskih radionica, zaključke i usvajanje Deklaracije 2. HRP-a kojom se izdvojilo nekoliko tema važnih za razvoj ruralnih područja, s naglaskom na jačanju lokalnog povezivanja („ruralni lanci vrijednosti“) i očuvanju lokalnog identiteta, te nove razvojne mogućnosti kroz suradnju i povezivanje.


Klikom na fotografiju otvarate uvećani prikaz
radionica
radionica
radionica
radionica
radionica
radionica

KOMENTARI