TREĆI OKRUGLI STOL "Investicija za budućnost"

prirucnik

Dana 20.04. 2015. godine završen je treći okrugli stol, čije održavanje je imalo za cilj upoznavanje polaznika edukacije " Investicija za Budućnost " financirana od strane Ministarstva socijalne politike i mladih.

 • Travanj 21, 2015

Vlasnik restorana Savić u Općini Krnjak, smješten na državnoj cesti D1, upoznao nas je s važnošću kvalitete pružanja usluge, tradicije i desetljetnog poslovanja.

Čitaj više +

ANIMACIJSKE RADIONICE NA MULJAVI

prirucnik

Dana 17.04. 2015 godine Lag Petrova Gora u suradnji s  HŠ Karlovac proveo je dvije animacijske radionice - "Čuvajmo, učimo i rastimo zajedno"; – namijenjene djeci osnovnih škola i "Naša šuma, naše polje –naše bolje sutra" - namijenjene poljoprivrednicima i vlasnicima šuma i šumskog zemljišta

 • Travanj 18, 2015

Učenici  viših razreda osnovnih škola Barilović, Krnjak, Gvozd i Topusko prikupljali su zrnatu hranu koja služi za dohranu divljači u Državnom Lovištu Petrova Gora.

Čitaj više +

Okrugli stol "Investicija za budućnost" na imanju Stari dud

prirucnik

Dana 08.04.2015. na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Stari Dud održan je okrugli stol. Učesnici okruglog stola su bili polaznici projekta "Investicija za Budućnost" koje je omogućilo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Svi polaznici su mladi ljudi koji su završili ili su pred kraj završetka fakulteta.

 • Travanj 14, 2015

Trenutne korisnice konja za jahanje su iz Australije i Švedske. Na imanju je i hotel i bazen za zahtjevnije turiste iz okruženja.Uz domaće životinje patke, guske, koze posjeduje izdvojeni rezervat srna i divljih svinja.

Čitaj više +

Radionica "Od zdravog polja do zdravog stola"

prirucnik

Voditeljica ureda Ljubica Šolić održala je predavanje o Ekološkoj poljiprivrednoj proizvodnji koja se bazira na odgovornom i održivom gospodarenjem poljoprivrednim površinama, te uzgoju zdrave hrane koja je usmjerena do gotovog proizvoda.

 • Ožujak 31, 2015

Gospođa Mirjana Lakić održala je predavanje o sirovoj hrani i njenom učinku na organizam i zdravlje. Prilkom prezentiranja dala nam je dva zdrava recepta:

Čitaj više +

„KAKO PREPOZNATI I PRIPREMITI PROJEKT ZA EAFRD „

prirucnik

Cilj Edukacije je ojačati je ljudske kapacitete na području Lag-a Petrova Gora, u svrhu što bolje iskoristivosti kapaciteta sa Lokalnog područja. Mogućnosti - EFARD i kratak pregled mogućnosti koje fond pruža kroz predstavljanje podmjera 4.1 i 4.2

 • Ožujak 09, 2015

Prepoznavanje prilika - kako prepoznati projekte prihvatljive za sufinanciranje u okviru EAFRD-a, uključujući tumačenje kriterija i propisa iz Pravilnika, davanje smjernica za određivanje prihvatljivosti projekata i korisnika, definiranje suradnje s korisnikom

Čitaj više +

Lag petrova gora i savjetodavna služba podružnica karlovačke županije

prirucnik

- PRR 2014 2020 prvenstveno predstavljanjem MJERE 4 temeljem objavljenog natječaja od strane Ministarstva poljoprivrede za podmjere 4.1 i 4.2, te najavom MJERE 6 I MJERE 19 koje je prisutnima prezentirao gospodin Tugomir Majdak.

 • Veljača 16, 2015

Predstavnik konzultantske tvrtke s iskustvom u provedbi Ipard natječaja, gospodin Marko Mrkalj, odvovarao je na pitanja prisutnih,te im približio samu metodologiju prijave na natječaj.

Čitaj više +

Marketinška studija LAG-a Petrova Gora

prirucnik

Implementacija zajedničkog strateškog marketinga na području LAG-a Petrova gora u funkciji održivog razvoja ruralnog turizma, te poljoprivrede na malim obiteljskim gospodarstvima

 • Siječanj 12, 2015

Kroz PPT (power point)prezentaciju u privitku Vam istu želimo predstaviti, kako bismo svi zajedno mogli na sl . sastanku proanalizirati informacije.

Čitaj više +

Održiva uporaba pesticida

prirucnik

Priručnik za sigurno rukovanje i primjenu sredstava za zaštitu bilja - na jednom mjestu objedinjeno je nastavno gradivo potrebno za izobrazbu

 • Prosinac 12, 2014

Priručnik je dostupan u pdf formatu na stranicama Ministarstva poljoprivrede.

Čitaj više +

Investicija za budućnost

Projekt LAG-a Petrova Gora "Investicija za budućnost" odobren je od strane Ministarstva socijalne politike i mladih te će ga poduprijeti s gotovo 92 tisuće kuna. ,

 • Prosinac 12, 2014

Koncipiran je kao inkubator znanja u sklopu kojeg će biti organizirane edukacije o pisanju poslovnih planova i projektnih prijedloga

Čitaj više +

PRVI EUROPSKI RURALNI START-UP PROGRAM

Prvi evropski ruralni start-up program (FERSP) je počeo s radom u svibnju 2014. kako bi  ojačali ruralno gospodarstvo kroz harmoničnu primjenu privatnih i  javnih financijskih instrumenata.

 • Prosinac 05, 2014

Početni sastanak FERSP-ove inicijative održan je 02.12. 2014 u Briselu, u prostorijama Evropskog Parlamenta

Čitaj više +

PERSPEKTIVE LEADER PRISTUPA

Osmišljen kao integrirani teritorijalni alat koji treba doprinijeti razvoju na lokalnoj razini, kao i ukupnom razvoju ruralnih područja;

 • Listopad 27, 2014

Predavanje je održano u Vrginmostu, a predavač je bio Tugomir Majdak.

Čitaj više +

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA

U Vojniću 12. listopada 2014. u organizaciji Lag-a Petrova Gora održana je radionicu na temu "Provedba Programa ruralnog razvoja" za RH.

 • Listopad 12, 2014

Po završetku projekta, korisnik je dužan najmanje narednih 5 godina baviti se poljoprivrednom proizvodnjom za koju je ostvario potporu.

Čitaj više +